exposició d'art a l'aire lliure ontinyent

Des de l’Assemblea de Joves Meruts, i amb la col·laboració de diferents col·lectius d’artistes i ecologistes, volem convidar-te a participar en “L’espai Natura”. Una exposició dedicada a mostrar la singularitat, la bellesa, la inspiració i la creativitat que genera l’entorn natural on ens situem.

L’exposició serà a l’aire lliure, a la plaça de Sant Domingo, un espai urbà al centre de la ciutat d’Ontinyent. L’enclavament pretén estructurar-se en diversos apartats on donar rellevància a cada obra en particular i mostrar les diverses col·leccions, el seu ric fons artístic, d’autoria i registres molt diversos (escrits, fotografies, audiovisuals, publicacions, composicions musicals, dibuixos, pintures, etc.), que expliquen i il·lustren l’origen, l’ideari i els objectius de la població vers el medi natural, el propi i l’aliè.

La temàtica de l’exposició girarà al voltant del paisatge i la naturalesa, la creació és totalment lliure i deixa en mans de l’artista la creativitat i la construcció de la seua visió vers l’entorn. A més,  té un rerefons reivindicatiu amb l’objectiu de fer consciència ambiental i convidar a la reflexió de l’individu.

Cal afegir que a l’entorn natural de les comarques centrals valencianes, el passat estiu hi hagué diversos incendis que provocaren la devastació de serres de la Vall d’Albaida i la Valldigna, i ara, en compte de sufocar les pèrdues i repoblar els paratges, hi ha projectades actuacions com la construcció d’una línia d’alta tensió, coses que més bé agreugen la situació i el procés de desertització de les nostres serres.

Aquesta exposició busca tractar un tema propi de l’art com a sigut la inspiració a través del nostre entorn natural i “el paisatge”, concepte creat pels artistes, aplicant una mirada subjectiva i creativa sobre l’infinit natural.

Allò que es pretén, per tant, és expressar idees estètiques al mateix cor d’una zona urbana, i sensibilitzar amb la creació i l’originalitat d’una obra, fent reflexionar a l’espectador amb la seua pròpia interpretació.

L’aportació a l’exposició roman oberta. A hores d’ara, ja hi col·laboren tot tipus d’artistes: músics, poetes, fotògrafs, escultors, pintors… tots units amb la convicció de crear i mostrar una  manera de fer aflorar allò més intens o subtil de la seua experiència, d’impregnar el seu treball  de  ressonàncies compartides i d’apropar-se al contemplador de l’obra.

Amb tot, et convidem a col·laborar amb nosaltres amb alguna obra o aportació. Si estàs interessat en  participar envia una breu descripció de la teua idea, tipologia, tècnica, mesures i nom i cognom de l’autor, tot acompanyat d’una fotografia (si és tracta d’una obra física) abans del dia 1 de maig al correu merutsfestival@gmail.com.

Si tens cap dubte pots cridar al número d’atenció 630 130 224.

Gràcies per tot, i ànim!