6 de setembre de 2010 – Diversos incendis provocats cremen les serres d’Agullent, Benissoda, Albaida, Alfafara, Bocairent, Ontinyent, Simat de la Valldigna, Barxeta i Rafelguaraf. Milers d’hectàrees de boscos i matolls són arrasades per les flames.

Uns dies abans de l’incendi, la Conselleria havia concedit finalment a Iberdrola els permisos per a la construcció de la línia elèctrica Ontinyent-Juan Urrutia Alcoi. Sense respectar les lleis que prohibeixen construir en les zones cremades i ignorant els informes desfavorables emesos pels ajuntaments dels pobles per on passa la línia, comencen les expropiacions de terres i Iberdrola inicia la construcció del traçat sense que ningú ho impedisca.

Paral·lelament a aquestos fets, amb un gran recolzament popular és forma l’assemblea contra l’alta tensió Crematsensefils, plataforma ciutadana que es posa a treballar immediatament per la paralització de les obres i a denunciar la destrossa. Interposen recursos i denúncies al projecte, fan reivindicacions a peu d’obra i convoquen manifestacions multitudinàries a Ontinyent.

19 de juliol de 2011– La guàrdia civil detén a 2 membres de la plataforma en un acte de boicot a les obres i un tercer detingut és abordat passejant pels carrers de l’Olleria. Els detinguts passen una nit a les casernes de la guàrdia civil de Xàtiva i Canals i al dia següent ixen en llibertat amb càrrecs, pels quals ara s’enfronten a sancions econòmiques i judicis.

La construcció de la línia segueix avant i ja hi ha torres plantades a la serra. El més greu és que pensen quedar-se per sempre.

Nosaltres volem pobles vius, que es mantinga viva una lluita constant contra les imposicions que ens venen des de fora.

És per això que el pròxim dissabte 17 de desembre, l’Assemblea de Joves Meruts junt a la Plataforma contra l’Alta Tensió Crematsensefils us convidem al concert en solidaritat pels detinguts de l’alta tensió que tindrà lloc a la Sala Multiusos d’Agullent. Comptarem amb les actuacions de Diluvi, Karra-ska’l, Adeshora, El Corredor Polonés i Banda Jachís. I abans, per la vesprada, hi haurà una xerrada a càrrec de Pedro Costa, un experimentat activista contra les nuclears, que ens parlarà de “les línies elèctriques i les seues conseqüències”. La recaptació d’aquest concert serà destinada íntegrament per fer front a les sancions i processos judicials dels qui han sigut castigats per reivindicar els drets de la nostra serra i el nostre dret a decidir.

Ara més que mai el vostre recolzament és necessari, amb la vostra assistència estarem afavorint una lluita que és de tots.