La crònica del Triatló de Pingüins!

El passat dijous 29 de desembre, mentre els rajos de sol penetraven pels estrets barrancs de l’Ombria d’Ontinyent i alleugerien, potser per clemència, les condicions tan adverses d’un matí d’hivern, l’esperit del Festivern va tornar al Pou Clar com cada any amb el que ja és tota una llegenda: el batallarós i arriscat Triatló de Pingüins.

Ja és el cinquè any que es celebra aquesta cursa en què diversos equips de valerosos joves abillats amb disfresses lluiten aferrissadament contra les fredes aigües del Clariano i l’escabrosa orografia del terreny per aconseguir un lloc al pòdium i així ser premiats amb entrades i consumicions per al Festivern.

Enguany l’assistència ha sigut tot un èxit, desenes d’espectadors feien costat als triatletes i un inèdit desplegament de mitjans cobria l’esdeveniment. Allà es trobava l’equip al complet de Pomelo TV (la televisió oficial del Festivern) i, atenció, dos equips de Canal 9!

Els vertaders protagonistes, però, han sigut els 30 pingüins participants que han format 10 equips d’ensomni i han batut el rècord de participació de les edicions anteriors.

Els membres de l’Assemblea de joves Meruts, organitzadors de l’esdeveniment, han inclòs algunes novetats a la cursa d’enguany. D’una banda s’ha modificat lleugerament el seu recorregut i, d’altra, s’ha inclòs una nova dificultat que encara fa més divertida aquesta prova de relleus: els components dels equips havien d’anar passant-se un flam com a testimoni perquè se l’acabara menjant l’últim de cada equip.

Tocaven les 12:30 hores i, amb el tret de sortida, els 10 nadadors saltaven a l’aigua des de la presa del Pou de la Reixa. Entre puntades i esguitons, els pingüins trencaven les plàcides aigües del Clariano i els més ràpids començaven a marcar diferències. Amb l’arribada al Pou Gelat passaven els flams als corredors, els quals s’enfilaven a tota velocitat pels angostos passos del paratge i, escales avall cap al Pou del Cavalls, corrien per trobar-se amb els ciclistes. Entre empentes i algun esvaró els corredors arribaven a la xopada on els companys de les bicis els esperaven amb la boca oberta per engolir els flams i iniciar l’últim tram de la cursa. Les últimes disputes s’han viscut sobre dues rodes, en la pujada per la senda de l’Alba, fins arribar a la meta davant la casa del mateix nom.

Al final de la correguda els guanyadors d’enguany han sigut, per ordre d’arribada, els equips Training Pro Team, Training Team i Cullerots, els quals han rebut els seus premis entre els càntics i víctors del públic.

La resta dels equips participants han sigut: Polacos Team, Aranyes Negres, Aranyes Maxuxes, Els Segons, Con el moquillo fuera y palante, Carn en salsa i A correcuita.

 

Per altra part, per gentilesa de l’Assemblea de joves Meruts, tots els participants del Triatló han sigut recompensats amb una entrada per al Mig Any Meruts, concert que es celebrarà el pròxim 3 de març a Agullent i que servirà com a final del Concurs de Música Meruts 2012, on participen vora 30 grups d’arreu del País Valencià.

I ací els videos de canal 9!

http://www.rtvv.es/va/informatius/Nt9-edicio_3_617968288.html (avanç al minut 59 i reportatge en 74:30)

http://www.rtvv.es/va/enconnexio/connexio-Cap_3_617968290.html (min. 2:00)