El pròxim dissabte 3 de març l’Assemblea de joves Meruts celebrarà a Agullent el seu primer concert de l’any, el Mig Any Meruts 2012, tot coincidint amb les antípodes estacionals del seu buc insígnia, el Meruts Festival, el qual té lloc cada estiu a Ontinyent des de fa 5 anys.

Aquesta segona edició del Mig Any Meruts comptarà amb les actuacions dels grups barcelonins Pirat’s Sound Sistema i Zulú 9,30, i amb una novetat respecte a l’any passat, doncs també servirà com a final del concurs de grups de música del País Valencià que durant tot el mes de gener ha remogut les xarxes socials i la plana web de l’Assemblea.

D’entre les 27 bandes participants, provinents d’arreu de les nostres comarques, resultaren elegits per votació dels internautes els tres grups finalistes, els quals hauran de mostrar ara a la Sala Multiusos d’Agullent la seua música en directe amb l’objectiu de guanyar-se el públic, qui decidirà finalment quina de les tres formacions formarà part del cartell del Meruts Festival 2012.

Els grups finalistes d’aquesta primera edició del concurs són:

  • Local 9, un grup de la ciutat de València que ens mostrarà el seu hard rock més autèntic.
  • Funky Frankles, formació de música funk nascuda de les mescles més jazzístiques i amb més soul dels barris de Cabanyal i Campanar.
  • Komfusió, banda festiva i de fusió de la Marina Baixa que reinventa les velles cançons dels nostres autors més reconeguts i per reconèixer, com Raimon o Ovidi Montllor.

També hi seran presents, com hem dit, “la Pirata”, banda de Barcelona que amb el seu enèrgic sound system i les seues rimes que apunten directament a l’objectiu tornarà a la Vall d’Albaida després de 5 anys, quan participaren al primer Meruts Festival, l’any 2007. I per altra banda, els també barcelonins Zulú 9,30 que aportaran el seu granet de reggae i la seua música mestissa a la primera festa meruda de l’any, una festa que promet.

La Sala Multiusos s’obrirà a les 21 hores i el preu de les entrades és de 6 euros en taquilla i 4 anticipades. Es poden adquirir als següents punts de venda:

  • Llibreria Bastida (Ontinyent)
  • Casa de Cultura (Agullent)
  • Llibreria la Costera (Xàtiva)
  • CS-Bar Terra (València)

I ara també a:

  • Escola de música Ad Libitum (Ontinyent)
  • Llibreria Ex Libris (Alcoi)