Per a l’Assemblea de Joves Meruts és un plaer presentar-vos les primeres Jornades de Teatre que organitzem des de la nostra associació, unes jornades on podreu gaudir d’unes obres d’allò més diverses, per a tots els públics i preferències. La nostra voluntat ha sigut, com sempre, oferir les actuacions als preus més assequibles i adaptats a les circumstàncies del moment. Joves artistes, ontinyentins i dels voltants, ens faran passar un cap de setmana agradable al Teatre Echegaray i al recinte de la Trobada d’Escoles en valencià. Des d’espectacles basats en les nostres tradicions populars, com el que ens porta Dani Miquel, fins al monòleg d’humor més estrany i avantguardista de Miguel Noguera, passant per joves promeses locals de les arts escèniques, el conjunt de les jornades no deixarà indiferent ningú.

Divendres 30 de març: (Al Teatre Echegaray)

  • Cataclown per Galahad Torró i Carles Sanchis
La gent entra a la sala, s’asseu a les butaques, aparentment tot està a punt, però, per causes alienes a la companyia, l’escenari encara no està llest i l’espectacle es retardarà indefinidament.
Els tècnics de sala hauran de solucionar tot aquest embolic el més ràpidament possible. Agranar l’escenari, canviar bombetes, penjar el cartell central… Però no tot serà tan fàcil com sembla i es veuran immersos en una sèrie de nous problemes que caldrà resoldre i que els envoltaran en tot un seguit de situacions ridícules i divertides.
La mort em vol per Sergi Tebar i Laura Baldrés

Nil Hoffling, personatge anacrònic en un món atemporal, un escenari buit i ple de records, de somnis amb victòries i pèrdues, al canell del seu braç dret penja un drap mullat amb sang, la seua mà esquerra subjecta amb força el coll d’una botella amb poc de contingut alcohòlic però el suficientment plena per derrocar una muralla.

Nil vol fer fora tots els espectres que encadenen la seua vida, i convida a l’espectador a una introspecció per orar sobre l’essència de la pròpia existència. Ha arribat a la conclusió que hui la mort em vol…

  • Teatre Col·lectiu: OBRA SUSPESA

 

Dissabte 31 de març:  En la Trobada d’escoles en valencià

  • Dani Miquel, El Cantacançons 
Cantacançons per a menuts i majors que recull les cançons i rondalles que ens contaven els nostres iaios i iaies al caliu del foc, en temps on no existia la televisió i èrem més feliços. espectacle dirigit al públic infantil que ens farà cantar, ballar i riure a compàs de del flabiol, la guitarra, la viola de roda i altres instruments . Un viatge que ens traslladarà als records de la infància amb les cançons populars.
——————————————————————————————————————–
• Última incorporació: Rocambolesc Teatre
Una companyia de joves de València animarà els carrers de la Trobada amb una obra de teatre de carrer, una performance itinerant que tractarà sobre l’educació pública i les retallades que el govern està duent a terme.

 

 

Diumenge 1 d’abril:  Circuit de monòlegs al Teatre Echegaray

  • Yo, Judas Iscariote per Ivan Maestre
Judes sempre ha representat la figura del traïdor, però el passatge bíblic acaba amb la mort de Crist, que és el que ocorre després? Jo, Judes Iskariot, és per tant un monòleg que tracta al voltant del seu posterior penediment, de la mort del seu messies quan se n’adona que passarà a la història com un traïdor. L’obra endinsa a l’espectador al món dels pesars i les lamentacions a través d’aquest passatge de caire religiós i de gran expressivitat. Tot amb un toc de dramatisme que sense cap dubte farà reflexionar a l’espectador.
  • Ultrashow per Miguel Noguera
Miguel Noguera es presenta com un humorista d’avantguarda. Ultrashow és l’anticipació del que seria una ronda d’acudits en un refugi post-atòmic; si el món s’acaba el 2012 almenys podrem dir que algú rosà amb la punta dels dits els límits expressius d’allò graciós. Alguna cosa similar al que es proposa en la seqüència última de “2001: una odissea en l’espai”: després d’accedir als misteris dels monòlits, sols queda xuplar-se els dits en pilotes. Ací Noguera representaria el monòlit.
  • Fimosi i altres històries de terror per Simó
Un espectacle de monòlegs, però de monòlegs per riure (no com els de Shakespeare o Eva Hache) on Simó repassa una sèrie d’històries que diu que li han passat a ell. Es tracta d’un espectacle d’humor intel•ligent; però no vos preocupeu, també hi haurà acudits marranos. En resum, una història on el protagonista tracta d’afrontar una relació en època de retallades.
———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
Estàs a l’atur? Eres jove i no tens un clau? La pensió no t’arriba a final de mes?
L’Assemblea de Joves Meruts vol fer arribar el teatre a tots els sectors de la població, així que oferim un abonament especial al preu de 7€ per a parats, joves (menors de 26) i jubilats. L’abonament per a la resta de persones és de 12 euros.
Les entrades ja estan a la venda a BASTIDA LLIBRES i a la seu del Consell Local de la Joventut, el nou CASAL JOVE al barri del Llombo, o també podràs aconseguir-la al propi Teatre Echegaray.
Per a beneficiar-te d’aquest descompte sols has de comprar l’entrada a preu reduït als punts de venda, i PRESENTAR-TE EL DIES DE LES JORNADES AMB EL DARDE (document d’alta i renovació de demanda de treball) O CARNET DE JUBILAT, ACOMPANYAT PEL CORRESPONENT DNI, A LES PORTES DEL TEATRE ECHEGARAY. Si tens menys de 26 anys tan sols hauràs de presentar el DNI!