Al crit de “Llums, Càmera, Acció” l’Assemblea de Joves Meruts ens hem posat un any més mans a la faena per oferir-vos el festival estiuenc més esperat de la muntanya valenciana!
Ara que la calor comença a torbar les ments i la situació político-econòmica incita a cremar més d’un a la foguera, en aquesta aldea d’irreductibles meruts tenim la poció màgica que ens aclarirà les idees. Arriben les vesprades a la fresca, els banys al Pou Clar i, amb les primeres cabussades, descobrim la recepta a tanta angúnia. Que la lluita no decaiga i, per mantindre l’energia intacta, us anticipem aquesta festa amb les novetats que feien falta.
El Meruts Festival d’enguany tindrà lloc a Ontinyent el pròxim dissabte 18 d’agost.
I perquè aneu fent boca ací us deixem la informació i videoclips més refrescants dels primers grups confirmats!

Aspencat:

Aspencat sorgeix l’any 2005 amb la conjunció de diversos músics procedents de la Marina Alta. La banda poc a poc s’ha obert espai dins dels circuits de música en la nostra llengua i ha desenvolupat una sonoritat enèrgica i distintiva que a hores d’ara el fa ser una de les propostes més serioses i combatives de l’àmbit musical valencià. L’any 2007 autoproduïren la seua primera maqueta La festa està servida i des d’aleshores no han parat de rodar per la nostra geografia. La seua discografia continua amb els àlbums Obri la llauna (2009) i Naixen Primaveres (2011), treballs que els han projectat a la primera línia de grups que decidiren cantar en la nostra llengua. Recentment han presentat l’àlbum Inèdit (2012) amb dues noves cançons i un grapat de col•laboracions de col•legues que han reformulat alguns temes del genial Naixen Primaveres. Pots sentir alguns dels seus treballs a: www.aspencat.org

 

 

Eskorzo:

Directament des de la ciutat de Granada arriba Eskorzo, un grup amb una llarga trajectòria i diversos discos a les esquenes que portarà a la capital de la Vall d’Albaida la seua mescla de ritmes més original i frenètica. Des del seu primer àlbum Mundo Bullanga (1999) fins l’últim disc en directe El Encanto de lo Irreverente (2012) –en el qual inclouen un DVD amb un documental sobre la banda– no han deixat de produir música de la més pulcra qualitat artística, i la seues actuacions en concerts i festivals d’arreu de l’estat espanyol es compten per centenars. La Sopa Boba (2001), El Árbol de la Duda (2004) o Paraísos Artificiales (2009) són alguns dels seus treballs que pots escoltar íntegrament al seu web: www.eskorzo.com

 

 

The Funky Frankles:

Guanyadors del Primer Concurs Meruts de grups del País Valencià, d’entre quasi 30 bandes, aquesta colla d’amants del funk i del soul provinents dels barris del Cabanyal i Campanar de la ciutat de València continua la seua odissea en el tortuós món de la música. Cada vegada els trobem presents en més escenaris, donant a conèixer les seues melodies més fresques embolcallades entre metalls i veus femenines, que impregnen el seu directe d’un estil ben personal. www.facebook.com/TheFunkyFrankles

Tot açò i molt més al Meruts Festival 2012! El pròxim 18 d’agost a Ontinyent! T’esperem!