L’estiu cada vegada s’escalfa més i per moments tot s’incendia. Però qui juga amb foc s’acaba cremant, i a més d’un sí que l’hauran de rescatar, però sa p*** mare, perquè ja se sap que a tot porc li arriba el seu Sant Martí i ací altra cosa no, però botifarres sabem fer-ne ben bones. I és que ja ho deia aquella cançó: “quan més curt ens lliguen, més perill tindran”. Per molt que retallen, per molt que ens vulguen fotre, la cultura és del poble i no la detindran, així que passeu-me la bota i seguiu tocant!

Merudians i merudianes, prengueu nota perquè el Meruts d’enguany arranca motors al més pur estil Chabeli, autèntica representant de les classes populars.

De manera que sumeu-li als Aspencat, als Eskorzo i a The Funky Frankles (feu click ací) el que ve a continuació i tindreu una mescla explosiva que es farà sentir el pròxim dissabte 18 d’agost des de la capital de la “mera” fins a cada racó de la Vall Blanca.

Los Chikos del Maíz:

Des dels suburbis del Cap i Casal arriben Los Chikos del Maíz, principals referents a hores d’ara del rap combatiu en llengua castellana, un grup que es troba a la línia del front de l’escena underground valenciana. Aquest polèmic trio porta un Kalashnikov com a micròfon, i això de no tindre pèls a la llengua els ha costat més d’un problemeta en aquest demòcrata estat espanyol que no admet més sarcasmes que els de l’abuelo Fabra i la seua prole o els d’Intereconomía i companyia. Tot i això, i no per casualitat, recentment han estat guardonats en els Premis de la Música Independent pel seu disc Pasión de Talibanes amb el premi a millor àlbum hip hop del 2011. En definitiva, un autèntic esclafit líric i musical que començà a gestar-se amb maquetes com Miedo y asco en Valencia (2005) o A D10s le pido (2007). www.facebook.com/pages/Los-Chikos-del-Ma%C3%ADz-p%C3%A1gina-oficial/134681689917067

Helsinki:

Un grup que ha començat amb força la seua marxa pel món de la música són els ontinyentins Helsinki, els quals en poc més d’un any des de que tragueren el seu primer disc Cuando las palabras hablan (2011) han aconseguit realitzar nombrosos concerts i molt bones posicions en diversos concursos de grups novells arreu de l’estat. Les seues cançons transiten des del pop-rock fins a ritmes durs i penetrants, passant pel funk o el rock més melòdic, tot guarnit amb unes lletres plenes de sentiments i matisos. El seu disc es pot escoltar a: helsinkiband.com

Kaoba:

Els també ontinyentins Kaoba pertanyen a la nova fornada de grups en la nostra llengua que practiquen l’ska-reggae més nostre. Els joves membres d’aquesta banda han afegit al so de les guitarres, dels metalls i dolçaina la peculiar sonoritat del violí, instrument que de segur dotarà les seues cançons d’una personalitat ben pròpia. Aquest hivern han publicat el seu primer treball No mirem avall, amb temes que animen a continuar defensant la terra i la llengua i que qüestionen a viva veu allò que alguns en diuen progrés. Escolta’ls a: www.myspace.com/kaobaska

En resum, una sisena edició del Meruts Festival plena de contrastos, ben diversa i per a tots els gustos que anirà precedida per una vesprada repleta d’activitats, tallers i jocs populars per a tots els públics. Informarem amb més detall de les novetats en pròximes entrades.

Salut!