LLUITES-DE-HUI

El Consell Local de la Joventut d’Ontinyent i l’Assemblea de Joves Meruts hem organitzat per a aquest juliol un cicle de xerrades i cinefòrum que porta com a nom “Lluites de hui. Moviments socials al País Valencià”.
En ell descobrirem la feina d’alguns dels col·lectius més actius del País Valencià i noves iniciatives que han sorgit a les nostres comarques amb vocació de canviar l’estat de les més putrefactes realitats, i tot des de la proximitat. A més, hem volgut acompanyar el cicle amb projeccions de pel·lícules i documentals relacionats amb la temàtica de cada xerrada.

“Lluites de hui. Moviments socials al País Valencià” és una iniciativa que pretén continuar els pròxims mesos amb noves xerrades i projeccions.

Ara i sempre, t’esperem!

 

LLUITES DE HUI. MOVIMENTS SOCIALS AL PAÍS VALENCIÀ

Les xerrades tindran lloc a les 19 hores al Centre Cívic del Llombo (excepte la del dia 17 que començarà a les 18:30.)
El cinefòrum a les 23 hores a la fresca del parc el Llombo.

DOS MODELS D’ECONOMIA ALTERNATIVA

Divendres 5. Xerrada-debat: Dos models d’economia alternativa

Taula redona amb la participació de la Xarxa d’intercanvi de treballs i serveis de la Vall d’Albaida i la Cooperativa Integral Valenciana “A tornallom”, dos col•lectius valencians que aposten per un nou sistema econòmic cooperatiu basat en la utilització d’eines com la moneda social, el bescanvi, els grups de consum ecològic o l´intercanvi de treballs i coneixements.

 

EL COMBAT POPULAR CONTRA ELS DESNONAMENTS

Dimecres 10. Cinefòrum: El taxista ful

Jose R. desenvolupa la seua rutina de conductor de taxi pels carrers de Barcelona. La seua vida seria igual a la de qualsevol taxista de 52 anys si no fós perquè els taxis que condueix són robats. Jose roba per a poder treballar.
Com es pot arribar a una situación tan absurda? Es tracta d’un boig o d’un treballador sense treball a qui la lògica del sistema ha abocat sense remei a semblant paradoxa?

TO: El taxista ful. Espanya. 2005. 87minuts. Idioma: castellà i català. Director: Jo Sol. Guió: Jo Sol. Música: Jalea Real. Fotografia:Afra Rigamonti, Jordi Solé. Intèrprets: Pepe Rovira, Marc Sempere, Marcos Rovira, Santiago López Petit, Marina Garcés.

Dijous 11. Cinefòrum: Mis ahorros, su botín

Documental sobre la corrupció d’un sistema financer que ha col•lapsat l’economia mundial i que, en les seues conseqüències més perceptibles per a la ciutadania, ha provocat que milions de persones hagen vist desaparèixer els seus estalvis sense obtenir resposta ni salvaguarda per part de les institucions que se suposava que havien de vetlar pels seus interessos.

TO: Mis ahorros, su botín. Espanya. 2012. 49 minuts. Idioma: castellà. Director: Borja Casal Martí. Guió: Borja Casal Martí. Música: Javier Casado. Fotografia:Adriana Mateos, Martin Caballieri, Alex Campos, Khrystian Lehmann, Diego Torres.

Divendres 12. Documental i xerrada: El combat popular contra els desnonaments

Projecció del documental La Plataforma, realitzat per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, que repassa la seua trajectòria de lluita contra els desnonaments.
Xerrada a càrrec de membres de la PAH Ontinyent i PAH València, on ens presentaran les seues propostes i reivindicacions al voltant d’aquesta problemàtica.

 

MIGRACIÓ I CENTRES D’INTERNAMENT PER A ESTRANGERS

Dimecres 17 (18:30h). Documental i xerrada: Migració i centres d’internament per a estrangers

Projecció del documental Sobren Raons, realitzat per l’assemblea 15M Barcelona, que reflexiona sobre la situació dels immigrants reclusos als CIE (Centres d’Internament per a Estrangers).
Els companys del col•lectiu CIE NO de València ens presentaran la Campanya pel tancament dels CIE i l’Informe ¿Cuál es el delito? sobre el cas del CIE situat al carrer Sapadors de València.
A més, presentació del segon número de la Revista Ecléctica: “Migraciones”.

I a la nit. Cinefòrum: 14 kilómetros

14 kilómetros és la distància que separa Àfrica d’Europa per l’Estret de Gibraltar. A Àfrica hi ha milions de persones, l’únic objectiu de les quals és entrar a Europa perquè l’home no entén de fronteres ni de barreres. Aquest llargmetratge vol aportar una mica de llum a les ombres de la immigració. Buba Kanou, Violeta Sunny i Mukela Kanou emprenen un llarg i perillós viatge cap a Europa a través de Mali, Níger, Algèria i el Marroc i mostren certs aspectes no gaire coneguts de la realitat africana.
TO: 14 kilómetros. Espanya. 2007. 95 minuts. Idioma: castellà. Director: Gerardp Olivares. Guió: Gerardo Olivares. Música: Santi Vega. Fotografia:Alberto Moro. Intèrprets: Adoum Moussa, Lliassou, Mahamadou Alzouma, Aminata Kanta.

 

65 ANYS DE LA NAKBA PALESTINA I CAMPANYA BDS

Dimecres 24. Cinefòrum: Vals con Bashir

Llargmetratge d’animació sobre la matança de refugiats palestins en Sabra i Chatila (Líban) en 1982. Una nit, en un bar, un vell amic explica al director Ari que té un malson recurrent en el qual li persegueixen 26 gossos. Els dos homes arriben a la conclusió que té a veure amb una missió que van realitzar per a l’exèrcit israelià durant la primera guerra amb el Líban a principis dels anys huitanta. Intrigat, decideix veure i parlar amb vells amics i antics companys dispersats pel món sencer. Necessita saber la veritat sobre aquest període i de si mateix. Ari furga cada vegada més i els seus records comencen a reaparèixer mitjançant imatges surrealistes.

TO: Waltz with Bashir. Israel. 2008. 87 minuts. Director: Ari Folman. Guió: Ari Folman. Música: Max Richter. Fotografia:Animació. Intèrprets: Animació.

Divendres 26. Documental i xerrada: 65 anys de la Nakba palestina i Campanya BDS

Projecció d’un documental sobre el conflicte palestí i xerrada sobre el 65é aniversari de l’inici de la Nakba (èxode) palestina a càrrec del Moviment BDS País Valencià. Aquest col•lectiu ens presentarà, a més, la seua campanya Boicot, Desinversions i Sancions que ja porten a terme en diversos països.

 

CENTRES SOCIALS OKUPATS I MOVIMENTS AUTOGESTIONARIS

Dimecres 31. Cinefòrum: La estrategia del caracol

Els veïns d’un dels barris més pobres de Bogotà lluiten per evitar l’enderrocament de la casa on viuen, propietat d’un milionari sense escrúpols. Encara que la seua lluita contra l’especulació i la corrupció d’antuvi sembla perduda, posen en pràctica una original estratègia ideada per don Jacinto, un vell anarquista espanyol.

TO: La estrategia del caracol. Colombia. 1993. 105 minuts. Director:Sergio Cabrera. Guió: Humberto Dorado, Jorge Goldenberg, Frank Ramírez, Ramón Jimeno. Música: Germán Arrieta. Fotografia: Carlos Congote. Intèrprets: Frank Ramírez, Fausto Cabrera, Florina Lemaitre, Humberto Dorado, Delfina Guido, Víctor Mallarino, Salvatorre Basile, Carlos Vives, Gustavo Angarita, Jairo Camargo, Ulises Colmenares, Marcela Gallego, Jorge Herrera, Luis Fernando Montoya, Edgardo Román.

Dissabte 3 d’agost. Trobada de col•lectius: Centres socials i autogestió

Es planteja com una jornada d’encontre, convivència i reflexió entre diversos col•lectius i centres socials autogestionaris i okupes del País Valencià. Mitjançant xerrades, debats i altres activitats coneixerem diversos models d’autogestió i analitzarem noves maneres d’organitzar-se. Més avant informarem sobre les novetats.