El saharauís fa 40 anys que esperen el referèndum promès per l’ONU que els hauria de permetre autodeterminar-se i acabar amb l’ocupació del Sàhara Occidental per part del Marroc. Tant de temps d’espera ha fet que la majoria de sahrauís vulguin tornar a la guerra per sortir de l’embarrancament. No obstant això, els activistes de la no-violència defensen que, amb la lluita no violenta, estan portant el Marroc a una posició insostenible avui dia. Per als activistes no violents, l’acció no violenta que estan portant a terme els sahrauís fa que la lluita d’aquest poble formi part del món nou que ve i que estiguin construint una societat sana i fonamentada en els drets humans. Enmig d’aquest debat, els periodistes activistes de l’ Equipe Media الفريق الإعلامي الصحراوي emsahara.com intenten explicar al món els abusos que pateixen els sahrauís als Territoris Ocupats i ens faran de conductors de la història.

21559064_717652021760585_7151533154897558203_n

a les 18:30h el periodista Jordi Oriola presenta a Ca la Mera el documental “Fusells o pintades. La lluita noviolenta del poble saharaui”. Podeu vore el tràiler a: vimeo.com/216699459