Aquest dimarts fem cinema a la fresca al pati de l’ateneu amb la pelicula “Azul”

La trilogia Tres Colors explora de manera successiva els tres termes de la divisa de França: «Llibertat, Igualtat, Fraternitat». La primera pel·lícula de la trilogia (blau) té per tema la llibertat.

««Blau és la llibertat, la història del preu que paguem per ella. Fins a quin punt som verdaderament lliures?» (Krzysztof Kielowski)[2]»

En un accident de cotxe, la Julie perd el seu marit, en Patrice, un gran compositor, i la seva filla, Anne. Julie comença una nova vida allunyada de tot el que tenia abans. Una periodista sospita que Julie és l’autora de l’obra del seu marit, encara que ella ho nega. L’Olivier, l’ajudant d’en Patrice, que està enamorat de Julie, per fer-la sortir del seu aïllament li demana que l’ajudi a finalitzar el que el compositor va deixar inacabat.

Krzsysztof Kieslowski va encetar amb aquest colpidor drama sobre la seva particular trilogia sobre l’Europa contemporània, ple d’imatges poderoses i farcida de simbolismes, el cineasta polonès es va servir de la portentosa i mesurada interpretació de Juliette Binoche per confeccionar una de les més belles i commovedores pel·lícules de la dècada dels noranta.

20:30 obertura de l’espai

21:30 Projecció

Cal dur mascareta i respectar les distàncies de seguretat #culturaSegura